Loading...
 Start Page

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

BE GROWTH
Become a RGC Volunteer


Όραμα




Το Regional Growth Conference (RGC) διοργανώνεται από το 2013 και αποτελεί μια δημόσια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ κυβερνητικών, περιφερειακών, πανεπιστημιακών και επιχειρηματικών εκπροσώπων. Φέτος επανερχόμαστε πιο δυναμικά και αποσκοπούμε να συνδέσουμε τους ενεργούς πολίτες και την νεολαία της ευρύτερης περιοχής με την οργάνωση του Συνεδρίου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ατόμων με όρεξη για προσφορά σε θέσεις κλειδιά του Συνεδρίου και να καθιερώσουμε έναν θεσμό μέσα από τον οποίο ή νεολαία και οι ενεργοί πολίτες, θα μπορούν να έρχονται σε άμεση επαφή με τις σύγχρονες αναπτυξιακές τάσεις.



 


 
Μήνυμα Διοργανωτή


Ο ανθρώπινος παράγοντας σε όλα τα σύγχρονα εγχειρήματα είναι καταλυτικός για την επιτυχία. Για κάθε project που τίθεται σε εφαρμογή οι άνθρωποι που θα εμπλακούν και θα αφιερώσουν ενέργεια και χρόνο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά και οδηγήσει στην επιτυχία. Έτσι και για την επιτυχή διοργάνωση του 8th Regional Growth Conference οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Οι συμμετέχοντες- ομιλητές, το κοινό, οι οικοδεσπότες, οι συντελεστές και οι άνθρωποι που συχνά αναφέρονται ως «οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες» είναι αυτοί που προσδίδουν κύρος, ενδιαφέρον και τελικά κάνουν εφικτό, βιώσιμο και επιτυχημένο το Συνέδριο.
Φέτος, κάνουμε το επόμενο βήμα, καλούμε τους ενεργούς πολίτες και της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής μας ώστε το ανθρώπινο κεφάλαιο του Συνεδρίου να εμπλουτιστεί και να αναβαθμιστεί. Η ενεργή εμπλοκή των εθελοντών σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου θα διαμορφώσει του απαραίτητους δεσμούς ώστε να δημιουργηθεί μια ζωντανή κοινότητα εθελοντών του RGC, η οποία κάθε χρόνο, θα έχει ενεργή και δυναμική παρουσία στο Συνέδριο.

Η οργανωτική Επιτροπή του 8th Regional Growth Conference
 




Οφέλη  μελών RGC Volunteers Community


Τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι εθελοντές ποικίλουν και είναι σημαντικά. Ο εθελοντισμός συμβάλει στην αυτοβελτίωση. Η πλειοψηφία των εθελοντών (σε ποσοστό 70%), αντλεί πλέον περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή, ενώ έχει βελτιωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Επιπλέον, έχουν μειωθεί τα συναισθήματα της μοναξιάς (ποσοστό 42%) και του στρες (ποσοστό 33%).
Γενικά, έχει αποδειχτεί ότι:

 • Ο εθελοντισμός βοηθάει στη μείωση του στρες, καθώς όταν κανείς σταματά να σκέφτεται τα δικά του προβλήματα εστιάζοντας στην επίλυση ζητημάτων τρίτων, μειώνεται το άγχος, ενισχύεται το ανοσοποιητικό του και αυξάνεται η αίσθηση της ικανοποίησης που νιώθει.
 • Βοηθάει να επαναπροσδιορίσεις τις επιθυμίες σου και τα επόμενα βήματά σου. Το να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σου και να ασχοληθείς με τις ζωές των άλλων, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου βελτιώνοντας τη ζωή σου.
 • Μέσα από τον εθελοντισμό μπορείς να δημιουργήσεις σχέσεις ζωής και πολύ σπουδαίες φιλίες. Οι άνθρωποι, που θα συναντήσεις, όπως, επίσης, και οι καταστάσεις, που θα αντιμετωπίσεις σίγουρα θα σε βγάλουν από τocomfortzone σου και θα σε φέρουν σε επαφή με νέες κουλτούρες.
 • Ο εθελοντισμός μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις νέες δεξιότητες, δίνοντας ώθηση ή νέα προοπτική στην καριέρα σου. Επιπλέον, οι σύγχρονοι εργοδότες δίνουν βαρύτητα σε βιογραφικά υποψηφίων.




Στα ειδικά οφέλη των εθελοντών από τη συμμετοχή τους στο 8ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι εθελοντές μας θα μπορέσουν να επωφεληθούν ως εξής:
 • έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαίνουσες προσωπικότητες και εν γένει τους διακεκριμένους συμμετέχοντες του Συνεδρίου από κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας.
 • έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το δίκτυο γνωριμιών τους.
 • μπορούν να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
 • έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ενεργά μέλη της οργανωτικής μας ομάδας, να ικανοποιήσουν την ανάγκη του «ανήκειν» και να βιώσουν πως οργανώνεται ένα πολύ- θεματικό συνέδριο.
 • θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο με σκοπό την προσωπική επαγγελματική αξιοποίηση του.
 • μπορούν να παρακολουθήσουν ομιλίες, εργαστήρια και παράλληλες δραστηριότητες στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος, με βάση τα ενδιαφέροντά τους.
 • θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και τις δεξιότητες τους υπό την πίεση μιας ζωντανής εκδήλωσης, ενισχύοντας τις ηγετικές ικανότητες τους και την αυτοπεποίθησή τους, καθώς και να μοιραστούν με όλη την ομάδα την ικανοποίηση της επιτυχίας του Συνεδρίου και φυσικά να διασκεδάσουν κάνοντας κάτι δημιουργικό και επιδραστικό!



Αντικείμενο

 • Συναντήσεις γνωριμίας και εκπαίδευσης (έως 4) με εξειδικευμένο συντονιστή
 • Συνέντευξη και επιλογή τομέα απασχόλησης (Οργανωτικά, Γραμματεία, Υποδοχή, Εξυπηρέτηση κοινού,  Συνεδρίες, Γραφείο τύπου, Socialmedia, Events Τεχνικά, Logistics)
 • Εργασίες για την προετοιμασία του συνεδρίου (30/6 και 1/7) και την αποκατάσταση (5-6/7)
 • Διεξαγωγή συνεδρίου (2-3-4 /7)
 • Ευχαριστήρια δράση Εθελοντών



Παροχές συνεδρίου προς εθελοντές

 • Η διοργάνωση φροντίζει την μετακίνηση σου από την Πάτρα στο συνέδριο και την επιστροφή σου, με συγκεκριμένα δρομολόγια λεωφορείων.
 • Γεύματα, καφές και σνακς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παρέχονται δωρεάν
 • Η «τσάντα εθελοντή» θα περιέχει το απαραίτητο υλικό της διοργάνωσης, διακριτικά εθελοντή και αναμνηστικά
 • Θα λάβεις βεβαίωση για την εθελοντική συμμετοχή σου στην διεξαγωγή του συνεδρίου


Κατεβάστε τον οδηγό εθελοντών από εδώ:

Οδηγός

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση: Μαιζώνος 206, 26222 Πάτρα
E-mail: info@regional-growth-conference.gr

CONFERENCE MANAGEMENT

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ταυτότητα
Νέα

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε να πιο πρόσφατα νέα μας.

FOLLOW US

Ακολουθείστε μας στα Social Media

        

Login / Sitemap

© Copyright 2020 RGC - Regional Growth Conference